Η αλήθεια είναι πως η Αμοργός ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου αφού προσπαθούσα να επιλέξω δύο νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές και ενώ δεν ήταν στις πρώτες μου επιλογές κάτι με ώθησε να διαλέξω αυτήν. Ίσως φταίει πως σε όσους έλεγα ″Λέω για Αμοργό φέτος″ η απάντησή τους ήταν ″Είναι τέλειο το νησί, έχω πάει είναι μοναδικά″. Έφταιγε σίγουρα και η αγάπη που της έχει ένας φίλος, μιλάει για την Αμοργό και στάζει μέλι το στόμα του.

Ηλιοβασίλεμα Στην Αιγιάλη

Η απόφαση πάρθηκε, το δωμάτιο κλείστηκε και εγώ προετοιμαζόμουν για το νησί βλέποντας φωτογραφίες, διαβάζοντας άρθρα, ψαχουλεύοντας το instagram έτσι είχα μάθει για μια κυκλαδίτικη ομορφιά που πηγάζει από την απλοϊκότητα της, για το ″Απέραντο Γαλάζιο″ που την ακολουθεί ακόμα μετά από σχεδόν 30 χρόνια, για τις άγριες γωνιές της και την πανέμορφη χώρα της.

Γωνιές Της Χώρας

Μαζεύοντας λοιπόν όλο αυτό το υλικό και με τρομερή ανυπομονησία πλέον, ήμουν έτοιμη για να εξερευνήσω το νησί. Γιατί όπως σίγουρα έχετε διαβάσει ″You’ll never know until you go″. Το Σκοπελίτης πιάνει Κατάπολα αλλά έπρεπε να μεταφερθούμε στην Αιγιάλη. Έτσι οι πρώτες μου στιγμές στο νησί με βρίσκουν σε ένα ταξί στη διαδρομή Κατάπολα-Αιγιάλη. Μια διαδρομή γεμάτη δυνατές εικόνες, κάθε στροφή και μια καρτ ποστάλ να ξεπροβάλει μπροστά στα μάτια μου. Αυτή τη διαδρομή δεν θα την ξεχάσω ποτέ για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος είναι η Νικουριά λουσμένη με το φως του ήλιου να δύει.

Γωνιές Της Χώρας,

Η Αιγιάλη χαλαρή, ήσυχη. Στην παραλία μένεις μέχρι το ηλιοβασίλεμα και μετά όπως είσαι πηγαίνεις για σφηνάκια ψημένης ρακής. Αμέσως η Αμοργός σου δίνει αυτό το αίσθημα της ελευθερίας, της απόλυτης ταύτισης με την ζωή των ντόπιων. Στην Αμοργό είσαι αυτό που θέλεις. Οι ντόπιοι θα σε κεράσουν ψημένη όπου και να πας, θα σε υποδεχτούν σαν να σε ξέρουν και πάντα θα σε αποχαιρετήσουν σαν φίλο.

Γωνιές Της Χώρας.

Η Χώρα της. Ακόμα δεν πιστεύω την ομορφιά της. Αλώβητη στο χρόνο. Σαν από χρόνια να περιμένει να πρωταγωνιστήσει στα καλοκαίρια μας. Σε παρασέρνει με τα χρώματά της, τα παιχνιδιάρικα μαγαζιά της. Μην σταματήσεις στα σοκάκια της όμως, ανέβα ψηλά στους ανεμόμυλους να δεις το απέραντο Αιγαίο. Εκεί που θάλασσα και ουρανός γίνονται ένα.

Μαγαζάκι Στη Χώρα.

Εξερεύνησε τις παραλίες της, θα δεις την διαφορετικότητα τους, από την χρυσή αμμουδιά της Αιγιάλης μέχρι τα γκρι βότσαλα του Μούρου. Παραλίες για όλα τα γούστα ερημικές, με κόσμο, βραχώδεις, για γυμνισμό. Δες όσες περισσότερες μπορείς.

Παραλία Μούρου.

Το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας κρέμεται πάνω από την διάσημη παραλία της Αγίας Άννας, επιβλητική, ατενίζει το Αιγαίο. Λευκή κουκκίδα στα βράχια θα αχνοφαίνεται στα πλοία. Εκεί. Σε περιμένει να ανέβεις τα 300 πέτρινα σκαλιά και το αξίζει, όχι μόνο για τη Μονή και την εικόνα της Παναγίας αλλά και για την θέα. Κάτσε εκεί στα σκαλοπάτια, πάρε μια βαθιά ανάσα θάλασσας, γέμισε τα μάτια σου με μπλε, νιώσε ο εαυτός σου.

Αυτή είναι η Αμοργός.

 

Μονή Χοζοβιώτισσας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here