Κυριακή Των Βαΐων Στην Παλιά Αθήνα

♦ Αρπάξαμε την ευκαιρία της Κυριακής και μπήκαμε στο τρένο για το Σύνταγμα όπου θα ήταν η αφετηρία μας.

Τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά οπότε το κέντρο θύμιζε πολύ μια καθημερινή μέρα το διαφορετικό από την τελευταία φορά που κατέβηκα κέντρο, ήταν ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός και ο ήλιος μας. Διασχίσαμε την Ερμού και φτάσαμε στην κατάμεστη Πλατεία Καπνικαρέας, από εκεί πήραμε κατεύθυνση για την Ακρόπολη.

 

Στιγμές μετά βρεθήκαμε στα όμορφα και γραφικά στενάκια, στα Αναφιώτικα και στην Πλάκα, για να καταλήξουμε στο Καφενείο Διόσκουροι, που ομολογώ πήγα για πρώτη φορά.

 

Καθώς μιλούσαμε με την όμορφη παρέα μας, σκεφτόμουν πόσους αιώνες ενώνει αυτό το μέρος. Βρίσκεσαι στην σκιά της Ακρόπολης, κάθεσαι σε ένα καφενείο που είναι βγαλμένο από την δεκαετία του ’40, ακριβώς πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Θησείο με τα μοντέρνα μπαράκια. Για να σκεφτώ ναι…2500 χρόνια, δηλαδή 25 αιώνες Ελληνικής, Αθηναϊκής ιστορίας. Πόσοι άνθρωποι να πέρασαν από εδώ(και τι άνθρωποι), πόσοι να ρέμβασαν το ηλιοβασίλεμα πάνω από την Αρχαία Αγορά??? Αμέτρητοι…

wp-1461542239568.jpg

Κατηφορίσαμε ανάμεσα από αρχοντικά και νεοκλασικά με παστέλ τοίχους και παράθυρα, με περίτεχνα μπαλκόνια και το αρχαίο στοιχείο να επικρατεί. Φτάσαμε στην οδό Ανδριανού, όπου κόσμος πηγαινοερχόταν, φωτογράφιζε την Αρχαία αγορά, απολάμβανε το φαγητό του. Υπήρχε μια όμορφη ατμόσφαιρα…μια ατμόσφαιρα από Παλιά Αθήνα.

Την αλήθεια μου θα σας την πω…Σήμερα είδα ένα κομμάτι της Αθήνας που με έκανε να την αγαπήσω λίγο ακόμα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here