Το 2019 έχει ήδη μπει και εύχομαι να είναι γεμάτο από ταξίδια και νέες εμπειρίες σε όμορφους προορισμούς.

Θέλησα λοιπόν να κάνω μια μικρή ανασκόπηση στα ταξίδια που έκανα το 2018, από τα πολυήμερα μέχρι τις μικρές αποδράσεις.

Ξεκινάμε λοιπόν :

Φεβρουάριος

Φτάσαμε στο Βουκουρέστι 22/01, ένα πρωινό που χιόνιζε και έκανε τόσο κρύο που δεν μπορούσα να μιλήσω καλά καλά.

Ο μουντός καιρός τραβούσε την ομορφιά της πόλης και των κτιρίων. Εκείνη την ημέρα σχεδόν το έστρωσε στους δρόμους αλλά εμείς εκεί google maps και περιπλάνηση. Για να μην μακρηγορώ γιατί πρόκριτε για μια ανασκόπηση εκτός από το Βουκουρέστι στη Ρουμανία είδαμε τη Σιγκισοάρα, το Μπρασόβ και το Κάστρο του Μπράν.

Η αλήθεια ήταν πως δεν ήμουν προετοιμασμένη για τόσο κρύο και συνηθισμένοι από τα προηγούμενα ταξίδια μας να περπατάμε τις πόλεις, περάσαμε πολλές ώρες από αυτό το ταξίδι στους κρύους δρόμους της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Αυτό το κρύο δεν θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ.

Βουκουρέστι
Van Gogh Caffee
Sighisoara

Απρίλιος

Τον Απρίλιο έκανα κυριολεκτικά ένα quick road trip με τον παππού μου στη Θεσσαλονίκη για τον γάμο του ξαδέρφου μου. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να δω τον Λευκό Πύργο, να κολλήσω στη κίνηση της Αριστοτέλους και να φάω μια γευστική μπουγάτσα.

Ο πύργος Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη

Ιούλιος-Αύγουστος

Στην επιλογή των καλοκαιρινών διακοπών δυσκολευτήκαμε λίγο, στην αρχή δεν ξέραμε που να πρωτοπάμε είχαμε πολλές επιλογές, πολύ δυνατές όλες τους, μετά υπήρχε ένα θέμα με τις άδειες μας άλλα το λύσαμε γρήγορα. Έτσι αποφασίσαμε σε μια βδομάδα να δούμε την Κρήτη και το προσπαθήσαμε πολύ. Κάναμε 1170 χλμ. σε μια βδομάδα, είδαμε και τους 4 νομούς, είδαμε εικόνες και μέρη που βλέπαμε μόνο από instagram και sites και θέλαμε πολύ να βρεθούμε. Η Κρήτη είναι ένας τόπος μοναδικός που σίγουρα θα ξαναεπισκεφτούμε.

Σειτάν Λιμάνια
Φοινικόδασος Βαϊ
Η Μονή Αρκαδίου

Οκτώβριος

Οοοο Το ταξίδι του μέλιτος ήταν ένα ΕΠΙΚΌ ταξίδι, ότι καλύτερο έχω ζήσει σε ταξιδιωτική εμπειρία μέχρι σήμερα. Η ενδιάμεση στάση ήταν το Λονδίνο το οποίο με μάγεψε από την πρώτη στιγμή. Την επόμενη μέρα πετάξαμε για Ισλανδία, η χώρα της φωτιάς και του πάγου. Ξαναφέρνω στη μνήμη μου τις πρώτες εικόνες εκεί και πραγματικά νιώθω πως βρέθηκα σε άλλο πλανήτη. Τα τοπία, οι καταρράκτες, ο ουρανός, το Βόρειο Σέλας, οι παγετώνες, οι θερμοπίδακες, τα ηφαίστεια, τα παγόβουνα, οι φάλαινες και τόσα τόσα άλλα… Ήταν το πιο τέλειο honeymoon road trip.

Άγιος Παύλος στο Λονδίνο
Big Ben
Road Trip Ισλανδία
Στου βοδιού το κέρατο
Λιμνοθάλασσα με παγόβουνα

Δεκέμβριος

Για τα Χριστούγεννα ήθελα φέτος να πάω στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα που τόσα χρόνια ακούω τα καλύτερα, έτσι αν και τελευταία στιγμή βρήκαμε ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα, το King Hotel συγκεκριμένα και περάσαμε δύο μέρες στα Μετέωρα ενώ κάναμε και ένα πέρασμα από την Ελάτη.

Μετέωρα

Αυτά είχε το 2018, η αλήθεια είναι ότι ταξιδέψαμε όσο περισσότερο μπορέσαμε.

Το 2019 we want to travel more.

Thanks Aegean & Booking

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here