First Τime Ιn: Βερολίνο

Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις για πρώτη φορά στο Βερολίνο αυτό το άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Το Βερολίνο είναι στα άμεσα σχέδια μου. Ξεκινώντας λοιπόν να κάνω σχέδια, προγράμματα και υπολογισμούς θεώρησα πως ένα άρθρο με τα κυριότερα αξιοθέατα για το Βερολίνο θα ήταν τέλειο. Πρόκειται για μια πόλη που μετά από την επανένωση της το 1989, έχει κάνει άλματα και έχει γίνει μια από τις διασημότερες πρωτεύουσες με έναν δικό της μοναδικό ρυθμό.

shutterstock_303296594
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Εδώ λοιπόν σας προτείνω τι δεν πρέπει να χάσετε σε αυτή την ιστορική πόλη.

5 free αξιοθέατα


Πύλη του Βρανδεμβούργου. Το σύμβολο της πόλης αυτής δεν είναι άλλο από την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Χτισμένη από τον Carl G Langhans στέκεται αγέρωχη στο μέσον της Pariser Platz. Στην κορυφή της υπάρχει το γλυπτό Quadriga, ύψους 6 μέτρων φιλοτεχνημένο ως σύμβολο ειρήνης.

shutterstock_96928535
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Reichstag. Η έδρα του Γερμανικού Κοινοβουλίου είναι φημισμένη για τον γυάλινο θόλο της. Η θέα από την κορυφή της προς την πόλη θα σας μαγέψει ειδικά όταν πέφτει η νύχτα και η πόλη λούζεται με φώτα. Η τελευταία είσοδος είναι στις 11 το βράδυ, η είσοδος είναι δωρεάν αλλά πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση (www.bundestag.de), τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την επίσκεψη σας.

shutterstock_196719086
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Unter den Linden. Ο κεντρικός άξονας της πόλης, μια λεωφόρος γεμάτη δέντρα και λουλούδια που φιλοξενεί τα ιστορικότερα κτήρια του Βερολίνου. Ανάμεσα στα διάσημα κτήρια είναι το Ιστορικό Μουσείο, η Κρατική Λυρική Σκηνή, το παλιότερο Πανεπιστήμιο της πόλης και η γιγάντια Ρωσική Πρεσβεία.

shutterstock_121692241
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

East Side Gallery Berlin. Το αυθεντικό κομμάτι του τείχους που το 1961 χώρισε την πόλη σε δύο πλευρές. Το 1989 το τείχος έπεσε και αμέσως μετά 118 καλλιτέχνες δημιούργησαν την μεγαλύτερη υπαίθρια γκαλερί γκράφιτι στον κόσμο. Αυτά τα μοναδικά δημιουργήματα σχολιάζουν την πολιτική των χωρών στο πέρασμα του χρόνου αλλά στέλνουν και μηνύματα παγκόσμιας Ειρήνης.

shutterstock_221627185
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Tiergarten. Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης είναι ιδανικό για περίπατο ή μια βόλτα με το ποδήλατο στα 2.000 στρέμματά του. Στη μέση του πάρκου θα βρείτε τη Στήλη της Νίκης, ένα άγαλμα ύψους 62 μέτρων ενώ στο βόρειο τμήμα του μπορείτε να περπατήσετε δίπλα στον ποταμό Spree.

shutterstock_127994804
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

5  don’t miss αξιοθέατα


Museum Island. Το νησί των Μουσείων αποτελεί must στο ταξίδι στο Βερολίνο. Αυτό το συγκρότημα βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Spree και φιλοξενεί κάποια από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης όπως το Μουσείο της Περγάμου, το Μουσείο Neues, την Εθνική Πινακοθήκη Alte αλλά και τον περίφημο Ναό Berliner Dom.

shutterstock_107513486
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Ζωολογικός Κήπος. Ο παγκοσμίου φήμης και μεγαλύτερος της Γερμανίας βρίσκεται δίπλα στο Tiergarten. Φιλοξενεί 1500 είδη ζώων, ενώ λέγεται ότι μέσα ζουν περίπου 20.000 ζώα από μικρά ψαράκια μέχρι τους μεγάλους ελέφαντες. Θα δείτε το τάισμα των πολικών αρκούδων αλλά και το περίφημο ενυδρείο του.

shutterstock_115771072
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com
shutterstock_91323335
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Aqua Dom. Κατά την άποψη μου αποτελεί εξαιρετική επιλογή αξιοθέατου καθώς θα βρεθείτε σε ένα σκηνικό που δεν θα το βρείτε αλλού. Το τεράστιο κυλινδρικό ενυδρείο, μεγαλύτερο όλου του κόσμου, φιλοξενεί 1500 τροπικά ψάρια, η μεγάλη έκπληξη όμως είναι πως μπορείτε να βρεθείτε μέσα σε αυτό καθώς ένας ανελκυστήρας σας κάνει μια βόλτα ώστε να θαυμάζετε το τάισμα των ψαριών που γίνεται καθημερινά από τρεις δύτες.

Aquadom im Radisson Blu Hotel Berlin - Karl Liebknecht Straße - Sealife - Heiraten im Aufzug und Aquarium
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

TV Tower (Fernsehturm). Με ύψος 368 μ. και θέα που κόβει την ανάσα ο πύργος της τηλεόρασης είναι το ψηλότερο κτίριο του Βερολίνου. Αν θέλετε λοιπόν θέα της πόλης και φωτογραφίες που καθηλώνουν εδώ θα τις έχετε. Είναι ανοιχτό από το πρωί και το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στο εστιατόριο με τα φώτα της πόλης πρώτο πλάνο. Το εστιατόριο περιφέρεται γύρω από τον άξονα του κάθε 30 λεπτά ενώ ο ανελκυστήρας σας »πετάει» στα 368 μέτρα στα 17 δευτερόλεπτα!!!

shutterstock_309376559
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Schloss Charlottenburg.Το παλάτι αυτό χτίστηκε για να παραθερίζει η ιστορική για την Γερμανία οικογένεια των Hohenzollern. Διαθέτει μοναδικά κτήρια και Μουσεία, τα οποία όμως είναι σε μερική ανακαίνιση μέχρι το 2017, οπότε κάποια μπορεί να είναι κλειστά. Διάσημοι όμως είναι οι κήποι του παλατιού που έχουν μια μίξη από Μπαρόκ και Αγγλικό στυλ και σίγουρα αξίζουν μια βόλτα.

shutterstock_221629615
Πηγή φωτογραφίας: blog.travelplanet24.com

Το Βερολίνο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, διαθέτει επίσης έναν μεγάλο αριθμό αξιοθεάτων, αυτά είναι τα πιο σπουδαία αλλά και πρωτότυπα κατά την δική μου άποψη.

Κάθε ταξίδι έχει την μαγεία του.

Πρώτη δημοσίευση travelplanet24.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here