Όσο μου αρέσει να ταξιδεύω ακριβώς το ίδιο μου αρέσει να οργανώνω τα ταξίδια μου! Οργάνωση για εμένα σημαίνει να κλείσω το ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή, να κλείσω εισιτήρια στην καλύτερη τιμή αλλά και να μπορέσω να θαυμάσω την πόλη που επισκέπτομαι με οικονομικό τρόπο.

Όλα ξεκινούν με την δική σου επιθυμία, είναι σίγουρο πως μπορείς να βρεις πολύ φθηνή διαμονή σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, θα ήθελες όμως να μείνεις σε Hostel??? Θα μπορούσες να ξοδέψεις πολύ λίγα χρήματα σε φαγητό αλλά δεν θα μπορούσες να γευθείς την κουζίνα της χώρας που επισκέπτεσαι. Θα μπορούσες να δεις μόνο τα υπαίθρια αξιοθέατα αλλά δεν θα έβλεπες την ιστορία των Μουσείων, ούτε κάτι πολύ ξεχωριστό! Αυτό το αρθράκι φτιάχτηκε για να σου εξηγήσω τον δικό μου τρόπο να ταξιδεύω! Το δικό μου πλάνο οργάνωσης ταξιδιού!

•Αφού έχεις πάρει την απόφαση για το ταξίδι και έχεις ορίσει το δικό σου budget πρέπει να κλείσεις τα αεροπορικά. Αν έχεις συγκεκριμένες ημερομηνίες για το ταξίδι σου και ένα περιθώριο των τριών μηνών ή και παραπάνω, πρέπει να παρακολουθείς τις μηχανές αναζήτησης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων όπως η Skyscanner, κι αυτό γιατί πλέον πάρα πολύ συχνά οι αεροπορικές εταιρίες βάζουν προσφορές για πολλές πόλεις. Π.χ. η Aegean  κάνει τις καλύτερες εκπτώσεις για ταξίδια που θα γίνουν έως και ένα χρόνο μετά, η Ryanair αντίθετα μπορεί να βγάλει μια προσφορά για τις επόμενες δέκα μέρες ή τον επόμενο μήνα. Αυτό έχει να κάνει με το πότε θες να πας ταξίδι, σε πόσο χρονικό διάστημα και ΦΥΣΙΚΑ πόσο παρακολουθείς τις τιμές των εισιτηρίων. Το σίγουρο είναι πως με τις προσφορές θα γλιτώσεις ένα ποσό!

• Kλείσαμε τα εισιτήρια σειρά έχει το ξενοδοχείο. Έχω ήδη κάνει την αναζήτηση μου στο διαδίκτυο και πάντα σε συνάρτηση με τα θέλω μου και το budget μου έχω καταλήξει σε ποιο θέλω να μείνω. Αν όμως έχει τσιμπημένη τιμή για αυτό που θέλω να διαθέσω, παρακολουθώ πάλι την τιμή του από την Trivago ή την Skyscanner. Αυτό με βοηθάει γιατί τα ξενοδοχεία συνεργάζονται με πολλές ταξιδιωτικές σελίδες και δίνουν προσφορές σε κάποιες από αυτές για συγκεκριμένες μέρες.

•Επίσης ένας τρόπος για να εξοικονομήσεις ένα ποσό από το ξενοδοχείο είναι να κάνεις έναν λογαριασμό στην Booking. Όταν κάνεις λογαριασμό σου στέλνουν email με τις προσφορές και ανάλογα για πόλη ενδιαφέρεσαι κάνουν μυστικές εκπτώσεις και προσφορές!

20160404_120237

•Κλείσαμε εισιτήρια και ξενοδοχείο!! Τι έμεινε??? Φυσικά τα αξιοθέατα της πόλης!! Κάθε μέρος που θέλεις να επισκεφτείς έχει έναν αριθμό αξιοθεάτων. Οι μεγάλες πόλεις έχουν και πολλές μετακινήσεις. Η δικιά μου μέθοδος για τα αξιοθέατα είναι να κάνω λίστα (αγαπώ τις λίστες!!!) με τι ακριβώς θέλω να δω. Έπειτα ψάχνω για τις εκπτωτικές κάρτες (πάσο) κάθε πόλης. Συγκρίνω την λίστα μου με το τι προσφέρει η κάρτα και καταλήγω αν μου ταιριάζει ή όχι. Οι κάρτες είναι ενιαίες για δύο ή τρεις μέρες και οι τιμές ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Προσφέρουν μια ποσοστιαία έκπτωση ή ακόμα και δωρεάν είσοδο σε μια πληθώρα αξιοθεάτων. Συνήθως περιλαμβάνουν και μια δραστηριότητα π.χ. βόλτα με τουριστικό λεωφορείο ή με πλοιάριο σε ποταμό.

•Σε περίπτωση που δεν σας καλύπτει κάποια κάρτα ή απλά θέλετε να επισκεφτείτε λίγα και μεμονωμένα αξιοθέατα θα σας συμβούλευα να κλείσετε την επίσκεψή σας από τον διαδικτυακό τόπο του αξιοθεάτου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα με το Google, πατάτε το όνομα της πόλης και σας εμφανίζει τα αξιοθέατα, κλικάρετε πάνω σε ένα και ακριβώς από κάτω σας γράφει ″Ιστότοπος″, το πατάτε και αυτόματα μεταφέρεστε στην επίσημη σελίδα του αξιοθεάτου ή μουσείου κ.α.  Στις επίσημες σελίδες μπορείτε να βρείτε εκπτώσεις ή προσφορές σε συγκεκριμένες ώρες της μέρας που θα γίνει η επίσκεψη ή και ακόμα συνδυασμούς σε δύο, τρία ή τέσσερα αξιοθέατα.

Αυτά είναι τα δικά μου tips για οικονομικά ταξίδια!! Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα με κάθε τρόπο!
Με χαρά θα σας απαντήσω σε κάθε σχόλιο ή απορία!

Αεροπορικά? Κλικ 

Αναζήτηση Ξενοδοχείου? Κλικ

Ξενοδοχείο? κλικ

Be a pink flamingo!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here